Tuesday, February 28, 2012

Misi Menawan Kinabalu Success!!!!

Bismillah..


Horeyyyyyy!!!! Misi Menawan Kinabalu success!!! (^_^)

Alhamdulillah, syukur yg teramat sgt kerna dgn izin dariNya, impianku nak menjejak kan kaki ke puncak Gunung Kinabalu terlaksana sudah pada 25/2/2012. Tak tergambar perasaan bila dah berada di puncak gunung kelima tertinggi di Asia Tenggara nie..the view mmg so magical, dalam hati tak henti memuji kebesaran ALLAH. Sungguh tak tergambar perasaan bila dah ada kat atas tue..rasa cam nak menangis terharu pun ada sbb dapat peluang melihat kebesaran tuhan pencipta alam..rasa sayang sgt bila saat nk turun & meninggalkan view indah yg sungguh tak semua org dapat peluang menikmati nyer..(^_^)

sijil dh smp puncak kinabalu..only the lucky one will get this..hihihi


Subhanallah..cantik sungguh view nie..

happy x terkata bila dh smp puncak! (^_^)the view Subhanallah...cantik sgt2

and yezza..we made it to the top..4095.2m above sea level!!!
Ok, actually nie entry warm up jer dulu ..nnt aku smbg ngan full entry citer misi menawan kinabalu aku nie yek..mcm2 nk citer sbb mcm2 cerita ader..hahahaha..so, tungguuuuuuuu....

bersambung...(^_^)

Monday, February 13, 2012

Debaran Kinabalu

Salam..
puncak Gunung Kinabalu..hope we can make it to the top!

Hai diam tak diam..tinggal 10 hari jer lagi misi utk aku menawan Gunung Kinabalu nie. Macam2 rasa ada..nervous, excited, klakor pun ada.. mana tak nyer x penah terpikir pun dek aku nk panjat gunung kinabalu nie..gunung tertinggi di malaysia & kelima tertinggi di Asia Tenggara dgn ketinggian 4,095m dari aras laut..huishhh, x tergambor tinggi nyer..huhuhu.

Camne lar aku yg x penah hiking mana2 gunung nie leh ter"agree" utk climbing kinabalu..haiii x agak2 Andrita Kassim nie kan..layannn kan aje..hahahaha. ok lar,be positive..kalu tak sekarang bila lagi kan nk dpt smp puncak tue. Sementara masih sehat & xbyk commitment nie, kita pergilah sejauh mana yg bole & setinggi mana yg bole..bak kata pepatah, jauh perjalanan luas pemandangan..(^_^)
nie lar trek yg akan kami lalui nnt..nervous2..

Sebenar nya mmg penah gak berangan nk naik kinabalu nie tapi x sangka pulak dpt di realisasikan sbb asal nya plan nk g explore Kota Kinabalu jer..tetiba lak ada yg mencadang kan utk naik mount kinabalu..dan aku yg rajin nie pun p lar usha pakej2 yg ada & alhamdulillah jmp lak pakej yg affordable..for climbing kinabalu package 2D1N cost us RM650 per pax all inclusive..dr transport dari KK smp kinablau park, accomadation at laban rata, mkn, guide & transport from kinabalu park back to kk.. ( nie harga as at yg aku booked on december last year).

Harga tahun nie xtau lar,dgr maybe akan increase juga.. korang leh lar try2 usha..or leh jer contact ngan En.Hamydy yg tlg sy booked for this package juga coz dia mmg akan wat one trip a year around may - july.. Maybe nnt korang leh join dia juga..tgk website En.Hamydy nie www.hamydy.wordpress.com for his updates (^_^). utk trip 2013 pun dia dh open for register..so,sapa2 yg minat leh register kat website dia yek..hihihi..promo2 for hamydy (^_^)

Ok, back to debaran aku nk ketemu highest mountain nie, macam2 rasa ada coz kami yg nak mendaki kinabalu nie bkn lar org2 yg passion with hiking or yg active bersukan..nie sume2 mmg slamber gamble jer..hopefully kami kuat mental & physical to be on this challenge. Tak tau nk expect camne trip nie..just hope stamina yg ada nie can be maintain smp ke hari pendakian nnt.

Last but not least, Terima kasih kepada En.Hamydy & geng KOHM sbb x jemu utk roger kami join hiking as part of our training session for kinabalu. Seriously it was a new experience for me coz dpt experience hiking & training utk menguatkan stamina. Antara tempat yg dipilih for Pre Kinabalu Training Session nie was Gunung Angsi, Bukit Tabur West+East+ Batu Cave, Gunung Nuang, Broga Hills & Bukit Gasing..nnt aku updates entry on pre trainning kinabalu nie yek..now xleh nk citer sbb nervous dok pikir kinabalu lg..huhuhu.

Wish us safe journey..Moga kami selamat & dipermudah kan perjalanan..amin.

p/s: kalu aku berjaya smp puncak nie kira hadiah birthday aku this yr lar nie..hihihi (11/02/12) (^_^)

Enjoy the song..Tittle: Sayang Kinabalu (^_^)


video

Thursday, February 9, 2012

HERBALIFE Weight Lose Challenge

finalis for HERBALIFE Weight Lost Challenged January 2012


Mama win RM500 for 2nd place in HERBALIFE weight lost challenged!!


Entry kali nie specially dedicated to my beloved mom yg dh berjaya memenangi 2nd place in HERBALIFE Weight Lost Challenged for 1st round January 2012 yg di adakan di HERBALIFE Nutrition Club or known as WOW Club, Kelana Jaya.

Actually dh lama dgr abt herbalife nie, tapi x penah pulak nk mencuba. Maybe sbb aku kurang info & xde kesedaran kesihatan lg..maklum lar muda lg pikir nya. Tapi bila kami bertemu dgn HERBALIFE product nie end of december 2011, mama decided to give a try sbb mama ku mmg overweight. So, mama mmg mengalami masalah utk nk berjalan, yelah sure sakit lutut kaki sume sbb kaki x dapat nk menampung berat badan. Before nie dah mcm2 product dia cuba utk menurun kan berat badan tapi sedih nyer kesemua usaha nya tidak menunjuk kan hasil.

nie lar org yg berjaya membuat mama focus dgn pemakanan bernutrisi, Pn.Zarina..& now she not as coach to mama tp dh cam family to us..thanks ina (^_^)


Di takdir kan ALLAH bertemu dgn HERBALIFE personal wellness coach PN.ZARINA sewaktu mama meneman kan aku jogging pagi kat tasik seksyen 7, she approached sbb dia tahu dia bole bantu mama utk turun berat badan if mama mmg serius mahu kan nya..with a short brief from her, mama agreed utk wat body health scan. Very simple, cam timbang berat jer..x smp 5min pun. Dari situ it shows results of our body fat, total body water, musle mass, metabolic rate, metabolic age, bone mass, physique rating & visceral fat rating..8 results yg sgt penting utk kita ketahui mengenai kesihatan tubuh badan kita.

So, mama start program & register utk HERBALIFE WEIGHT LOST CHALLENGE for January events. Event nie dh mmg jd monthly event for WOW Club, Kelana Jaya..motive nyer utk bagi lebih motivation for customer utk focus dlm usaha utk mendapat kan results. Cam mama lar, dia mmg bersemangat bila ada challenged nie..lebih focus kata nyer..Tahu tak apa hadiah challenged nie?? Haaaa, kalu nk tau utk 1st place akan menerima RM1000, 2nd place RM500 & 3rd Place RM250..menarik x utk dijadikan motivation??sure lar menarik kan..hahaha.

happy face of HERBALIFE family (^_^)

Product results showed..Alhamdulillah, dalam cuma seminggu mama menggantikan sarapan & mkn malam dia kepada makanan nutrisi HERBALIFE, she managed to lost 3kg in 1 week..very impressive!! aku pun x caya..but the results show..nk kata apa, believed it! (^_^)

Last but not least, mama keep focus..minum lots of water & take more delicious HERBALIFE Shake everyday utk minggu2 seterusnya, & finally MAMA LOST 7KG dalam satu bulan!!!! CONGRATS MOM!! & now she continue with the challenged for February. Saja join lagi nk bagi motivation kat diri kata mama bila aku tny why nk masuk challenged nie lagi..

ina, d coach with kids, mama & me (^_^)

So, guys apa tunggu lagi..if mama yg umur 59tahun pun leh focus with this program & win the challenged & get good results, why not YOU..satu yg aku tahu, DI MANA ADA KEMAHUAN DI SITU PASTI ADA JALAN..ingatan utk diri ku juga..(^_^)