Monday, February 13, 2012

Debaran Kinabalu

Salam..
puncak Gunung Kinabalu..hope we can make it to the top!

Hai diam tak diam..tinggal 10 hari jer lagi misi utk aku menawan Gunung Kinabalu nie. Macam2 rasa ada..nervous, excited, klakor pun ada.. mana tak nyer x penah terpikir pun dek aku nk panjat gunung kinabalu nie..gunung tertinggi di malaysia & kelima tertinggi di Asia Tenggara dgn ketinggian 4,095m dari aras laut..huishhh, x tergambor tinggi nyer..huhuhu.

Camne lar aku yg x penah hiking mana2 gunung nie leh ter"agree" utk climbing kinabalu..haiii x agak2 Andrita Kassim nie kan..layannn kan aje..hahahaha. ok lar,be positive..kalu tak sekarang bila lagi kan nk dpt smp puncak tue. Sementara masih sehat & xbyk commitment nie, kita pergilah sejauh mana yg bole & setinggi mana yg bole..bak kata pepatah, jauh perjalanan luas pemandangan..(^_^)
nie lar trek yg akan kami lalui nnt..nervous2..

Sebenar nya mmg penah gak berangan nk naik kinabalu nie tapi x sangka pulak dpt di realisasikan sbb asal nya plan nk g explore Kota Kinabalu jer..tetiba lak ada yg mencadang kan utk naik mount kinabalu..dan aku yg rajin nie pun p lar usha pakej2 yg ada & alhamdulillah jmp lak pakej yg affordable..for climbing kinabalu package 2D1N cost us RM650 per pax all inclusive..dr transport dari KK smp kinablau park, accomadation at laban rata, mkn, guide & transport from kinabalu park back to kk.. ( nie harga as at yg aku booked on december last year).

Harga tahun nie xtau lar,dgr maybe akan increase juga.. korang leh lar try2 usha..or leh jer contact ngan En.Hamydy yg tlg sy booked for this package juga coz dia mmg akan wat one trip a year around may - july.. Maybe nnt korang leh join dia juga..tgk website En.Hamydy nie www.hamydy.wordpress.com for his updates (^_^). utk trip 2013 pun dia dh open for register..so,sapa2 yg minat leh register kat website dia yek..hihihi..promo2 for hamydy (^_^)

Ok, back to debaran aku nk ketemu highest mountain nie, macam2 rasa ada coz kami yg nak mendaki kinabalu nie bkn lar org2 yg passion with hiking or yg active bersukan..nie sume2 mmg slamber gamble jer..hopefully kami kuat mental & physical to be on this challenge. Tak tau nk expect camne trip nie..just hope stamina yg ada nie can be maintain smp ke hari pendakian nnt.

Last but not least, Terima kasih kepada En.Hamydy & geng KOHM sbb x jemu utk roger kami join hiking as part of our training session for kinabalu. Seriously it was a new experience for me coz dpt experience hiking & training utk menguatkan stamina. Antara tempat yg dipilih for Pre Kinabalu Training Session nie was Gunung Angsi, Bukit Tabur West+East+ Batu Cave, Gunung Nuang, Broga Hills & Bukit Gasing..nnt aku updates entry on pre trainning kinabalu nie yek..now xleh nk citer sbb nervous dok pikir kinabalu lg..huhuhu.

Wish us safe journey..Moga kami selamat & dipermudah kan perjalanan..amin.

p/s: kalu aku berjaya smp puncak nie kira hadiah birthday aku this yr lar nie..hihihi (11/02/12) (^_^)

Enjoy the song..Tittle: Sayang Kinabalu (^_^)


video

2 comments:

  1. all the best Ann!

    jeles gue tengok Ann nak panjat kinabalu...jgn lupa try via ferrata tuh..he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq mijoe..excited+ nervous dh nie..huhuhu

      Delete